Punkosd, Birmingham

1 honapja minden szombatot Birminghamben toltottunk. Kint allva az utcan, szorolappal a kezunkben, a gyulekezet kamerajaval, es stabjaval, megszolitottuk az embereket. Nehany mondat magunkrol, hogy miert vagyunk itt, hogy mikor es hol indul az uj gyulekezet. 1 honap korankeles, es keson-fekves. Rengeteg sztori, de a kedvencem: A birminghami ejszakaban, mult het csutortokon egy szorakozonegyed kellos kozepen hajnali 2-kor, szorolapozunk. En vagyok a szendvicsember, es minden arra jaro fiatalnak a kezebe nyomok egy meghivot. Egyszer odalep hozzam egy srac, es elkezd kegyetlenul hadarni valamit angolul. Mondom neki, hogy lassitson, mert nem ertem. Magyar vagyok, es 1 honapja vagyok itt tanulokent. Kicsit spicces, hunyorogva nez ram, hol egyik szemevel vizsgalgat, hol a masikkal. Probalja osszerakni a fejeben megjeleno kettos kepet. majd egy fizikusprofesszor talanyos hummogesevel megkerdezi: -Ha nem tudsz rendesen angolul, akkor hogyan mondod el az embereknek, hogy mi van a szorolapon?!? -Mondom neki, hogy odaadom, aztan majd elolvassak. Ekkor mellem all, egy par szorolapot kivesz a kezembol es var... En meg nezek ra, hogy most mi van?!? Es akkor a legnyomulosabb utcai evangelistat is megszegyenito erobedobassal raveti magat az elso arra jaro parra. -Alljatok meg! Ez a srac magyar, es nem tud jol angolul. Ha tudna, elmondana nektek azt ami a szorolapon van: Gyulekezet indul itt Birminghamben, es gyertek el mindenkepp! okt. 2.-an, este 19:30-tol a Radisson hotelbe!!! Nevetnek, es nezegetik a szorolapot. Aztan esketi oket, hogy mindenkeppen jojjenek el, mert le fogja ellenorizni, hogy ott voltak-e! Mindent megigernek! Ez igy megy meg vagy 15 percig, es minden megallitott ember utan megkerdezi, hogy jol csinalja-e, es aztan lassan kellene meg szorolap, mert nagyon fogy. Aztan elfogy a szorolapja, es diadalittasan megolelget, es bucsuzik, aztan annyit meg megiger, hogy ha masnap reggel meg nala lesz a meghivo, es emlekezni fog erre az egeszre, akkor eljon o is. Aztan mennie kell. Lassan tavolodik, es en csak nezem, ahogy Isten egyik evangelistaja, beter a kovetkezo partyhelyre. Mindekozben eletreszolo baratsagok, batoritas, eletmento kave-meghivas. Sms haza, hogy sajnos ma nem fog menni a chat, keson erunk megint.

Egyre kozeledett a plakatokon, es szorolapokon meghirdetett idopont: okt. 2.-a. A technikai stab, a dics.csapat, mi az Akademistak, elindultunk pentek du 2-kor Sheffieldbol Birminghambe. 2 orat sikerult a kocsiban aludni, ahol indulaskor azon viccelodtunk, hogy olyan ez mint a fapados repulojaraton: szuk a hely, es nem adnak kajat.
4 ora utan megerkeztunk a hotelbe, ahol szepen mindent felpakoltunk a terembe. Szinpad, feny-hangtechnika, szorolapok, a VIP szobaba gyumolcs, szendvics, innivalo, a terem elotti folyoson konyvek, cd-k. A zenekar elkezdi a beallast, en Aronnak segitek a hangtecnikat osszerakni. mindenki szo nelkul vegzi a dolgat, Rick rovid, gyors utasitasokat ad, ha visszakerdezek persze segit, de nagyon nagy a nyuzsges. Meg kerunk szekeket, es pakoljuk oket. Hova? Mar nem ferunk a tobbitol sem. nem baj, rendezzuk oket. En csendben magamban megjegyzem, hogy ez a Rick vagy tud valamit, vagy nagyon nagy a hite. A 140 fore kalibralt terembe igy leraktunk vagy 170 szeket. 6:30-ra minden kesz, meg a media csinal egy utolso probat, es berak egy koncert dvd-t. Varunk. Es akkor 7:15 korul elkezdi kionteni magabol a lift az embereket. 10-es csoportokban erkeznek. Folyamatosan. Jonnek, csak jonnek, csak jonnek. Es a terem mar megtelt. Es meg mindig jonnek, es mar a folyoso is tele van emberekkel. Es akkor Rick mar szinte onkivuleti alapotban iranyit, mint egy hajoskapitany vihar idejen. "Oda meg talan 2 szek!" "tereljetek ki a gyulis embereket!" "csak az elso 2 sor a VIP-nak Ok maradjanak." "Hozzatok meg szorolapot!" "Allj oda az ajtohoz, es konyorgom! MOSOLYOGJ!!!" :-D
Aztan elindul az alkalom, es elszabadul a menny! A dicseret foldbe dongoli a leg-szkeptikusabbakat is. Aztan az igehirdetes alatt a szolgalo folyamatosan kijar a folyoson rekedt mintegy 40-50 emberhez hogy az illusztracioit ott is bemutassa. Egyik pillanatban hatalmas nevetes es ovacio, a masik pillanatban meg a magasba emelkedo kezek. Meg AKARNAK terni. Isten lelke olyan erovel van jelen, hogy ez mar nem az igenek es nemek harca, hanem egy olyan ero, ami nem ad eselyt a visszavonulasra. Itt ma meg KELL terni! Es a vegen 100 ember cime, telefonszama, es konnyes tekintete. Mind a kovetkezo penteket varjak, ahol ujra talalkozhatnak Istennel! Mi meg majd akkor is pakoljuk majd a szinpadot, rohangalunk mint pok a falon, talan idegeskedunk is, es nagyon keson fogunk majd lefekudni. De. Azzal a tudattal, hogy melyutest adtunk az ordognek.
Ali (az osztalyfonokom) felrehivott, es annyit mondott: "Hamarosan a te gyulekezetedben fogunk igy, ennyien unnepelni" erre mit lehet mondani?!?! En is csak annyit tudtam, hogy: Ammmen.

Megjegyzések

  1. Köszönöm! (könnyes, hitébrentartó, szív-a-torokban): Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Bakker! haver!
    Ez nem semmi...
    örülök,(és kissé irigyellek is), hogy ilyen király folgokban vehetsz részt!
    Remélem, ha hazajössz, már közösen élünk meg ilyeneket....ITTHON!!!
    .....
    ........
    .........
    Ja, SZERETLEK!
    :-P

    VálaszTörlés
  3. buszke vagyok rad! :))
    way to go, bazsi!
    (az a szórólapos sztori meg nemsemmi..:)

    VálaszTörlés
  4. Ma is találtunk valakit, aki "csak arra vár, hogy mikor kezdjük..." !!! Ilyenkor olvad a szívem...

    VálaszTörlés
  5. Köszi a reakciókat! Szóval
    Balu: Szerintem 2 helyszin lehetséges, vagy Buda, vagy Pest. :-D
    Robi: Miazhogz?!? Csináljuk meg! Csináljuk együtt!
    Borikám: All right sweethearth!:-D
    Gábor: Neveket AKAROK! :-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái