képblog 1


Edinburgh utcáin, Skóciában. Áronékkal, 2 nap, 1 éjszaka, vidám városnézés, kávézás, és mérhetetlen mennyiségű dudaszó. Edinburgh-t egyébként mindenkinek ajánlom megnézésre, egy nagyon hangulatos város, ahol a nagyon régi korok abszolúte összhangban vannak a modern vívmányokkal.







Bobby Edinburgh egyik legnagyobb nevezetessége. Ha jól emlékszem, a 17.szd.ban élt, és a rendőrfőnök kutyája volt, aki nem csak életében kísérte el mindenhova, de amikor a gazdája elhalálozott, minden napot aztán a kutyus a sírhantján töltött, rajta aludt, oda hordtak neki ennivalót is. A kutyus mikor meghalt, nagy részvét és tömeg kíséretében a gazdája közvetlen közelébe temették el. In memoriam Bobby. Hogy a dolog miért olyan érdekes? Mert amikor kisgyerek voltam, volt egy pont ilyen kutyánk. És szerintetek hogy hívták?!?!...


A Skót parlament épülete mellett. Hogy mitől érdekes a skót parlament? hát hogy 2004 ben épült, ugyanis a skótok, több évszázados vita után szerezték meg a jogot, hogy saját parlamentjük legyen. Jellemzően, az angol királyi nyári rezidenciával pontosan szemben épült, hogy a királynőbe minden egyes alkalommal beleálljon az ideg, ha a reggeli teáját szürcsölve, kitekint az ablakon. Igen, a skótok függetlenek akarnak lenni.



Az elképesztően szép, és a szörnyetegek. :-)
Egy bolt előtt, Áron és Én a fotóbarát arcunkat vettük elő. Teljes mentális dezorientáltság.












Pihenés, és taktikai megbeszélés, egy habzó sör, és egy kupac turistáknak való szórólap felett. Kellemes hangulat, természetesen cigarettafüst nélkül. Elvégre is Európában vagyunk.









A többit remélem hamarosan...


Megjegyzések

  1. Nagyon jók a képek... jó, hogy legalább igy láthatlak titeket:) Amugy Edingorough nekem is nagyon tetszett...

    VálaszTörlés
  2. Na, ha már ott vagytok...voltatok.
    Skót a kollégám, minden nap hallok valamit Skóciáról és akcentus nélkül beszélem a skót nyelvet (mert ugye nekik vannak olyan szavaik, amiket egy angol sem ért meg).
    Ismerem a Celtic és a Rangers évszázados küzdelmét, az angolok felé irányuló "végtelen szeretetet" (most napi szinten vannak viccek az angol válogatottról).
    És egy dolog, ami nagyon hires és szörnyű: a legnagyobb sziv és érrendszeri halálozás (a kés mellett :D sok a késelés) egész Európában. Mindent forró olajba sütnek az utcai sütödékben. A legérdekesebb a Fried Mars Bar, vagyis a bundázott sült mars csoki... na ha még ott vagytok, vagy mentek majd, akkor ne hagyjátok ki!
    Toma

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái