www.revbal.blogspot.com/káosz/téboly

Ákos barátommal csetelek, és rákérdezett hogy mi a szitu itt kint Haitin. Mondom neki, majd írok beszámolót a blogomon. Merthogy van blogom. Írom neki a címet: www.revbal.blogspot.com. Írja: "káosz/téboly". Na hogy így ráérezni valamire többezer km távolságból?!?!! :-D :-D

De ha Ákos, akkor először Kárpátalja. 

Orvoscsoport, több száz rászoruló, és beteg ember, volt hogy a kisbusz csomagtartóját alakítottuk át "rendelőnek", volt hogy egy gyülekezet házában kaptunk helyet. A célcsoport viszont mindenhol ugyanaz:  beteg emberek. Olyanok, akiket igazi orvos talán pár alkalommal látott életükben, akkor is horribilis kezelési összegekért. Mindez pár kilométerre a magyar határtól. A csapatot 3 nemzet alkotta: Észak-Karolinai orvosok, ápolók, logisztikusok A munkácsi roma-gyülekezet tagjai, és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, és önkéntesei. Koordinátorok, logisztikusok, gépjárművezetők, önkéntes tolmácsok. És külön ki kell emelnem Erikát, aki nem csak szakácskodott, de minden napot bearanyozott!! Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a legjobb csapat jött össze. A hét végére már teljesen családias hangulat uralkodott. :-)

Konkrétan 2 napot töltöttem otthon, aztán irány tovább Haitire.

Haiti Port-au Prince 2.0

Gyors visszatérés pár hónap után. Szeptember 1-én keltünk útra, hogy átszeljük az Óceánt, majd egy kis Miami kitérő, és pár kellemetlenkedő kérdés után, amit az Egyesült Államok határőre tett fel, továbbrepültünk  a karibi világba. A reptéri őrületet most már rutinosan vettem, a bőröndjeimmel megvadult vadkanként törtem utat a hordárok pimasz serege közt. Ági és Bora a tűző napon várt minket, a helyi munkatársunkkal. A csapat immáron készen áll a küldetés teljesítésére. Kiérve a reptérről, az első szembetűnő különbség, hogy nincs különbség. :-D Az árvaház-iskola komplexum viszont épül-szépül. Mellette pedig oktatási programok is zajlanak, szóval zajlik az élet. Lesz még beszámoló, szóval olvassátok, reagáljatok, szeressétek a blogot, még ha káosz/téboly is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái