Olvasom ezt a könyvet...



Olvasom ezt a könyvet, és arra gondoltam, megosztok egy oldalt belőle. Elkezdtem fordítgatni. Nekem sokat segített.



Miért fontos a teljesség?

 “Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön.” (Filippi 1:6)


Képzeled el, hogy órákat töltesz el, hogy kirakj egy puzzle-t, és a vége felé jössz rá, hogy egy darab hiányzik. Mire koncentrálsz? A teljes, gyönyörű képre, vagy az egyetlen hiányzó darabra? Ahogy ennél a puzzlenél, gyakran van egy megoldatlan kérdés, ami megakadályoz abban, hogy a teljes lehetőségét az életünknek kihasználjuk, teljesen. 

Vegyük például egy személyt, aki jó képű, és természetes adottásgai nagyszerűek, de az életét beárnyékolja a bizonytalanság. Mindene megvan hogy sikeres legyen az életben, de valahogy sohasem éri el az elvárásokat. A bizonytalanság, vagy az alacsony önértékelés lehet a hiányzó darab. Az, ami limitálja, és szabotálja a személyiségét hogy a kommunikációja érvényesüljön, a kapcsolatai, és önértékelése helyes legyen. Végül ez az egy kicsi hiányzó darab el tud söpörni minden jó tulajdonságot, és értéket, amivel természetesen meg lett áldva. 

Pál apostol bátorít minket arra, hogy növekedjünk és bővüljön az életünk: “ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok.” (Filippi 1:6)

Mindnyájunkban ott van a vágy a teljességre és az egészségre testi, lelki, és szellemi szinten. A Biblia a hívőket ‘élő leveleknek’ írja le. Az emberek figyelnek minket, mivel mi a teremtő Isten képét ragyogjuk vissza. Ha például veszel egy autót, ami nem működik rendesen, ez nem fog jó fényt vetni az autót gyártó cégre. Amikor az életünk előre halad a teljesség felé, az tudja igazán jól visszatükrözni a Teremtőnk nagyságát.

Teljessé lenni azt jelenti, hogy élvezzük azt a bőséges életet, amiről Jézus beszélt. Hogy megéljük azt a teljes életet, amit Ő ígért, nekünk is akarnunk kell, hogy elszámoltathatók, és felelősek legyünk felőle. Teljesnek lenni nem a szükségeinkről, és a saját akaratunk érvényesítéséről szól. Amikor teljessé leszünk, meg lesz a képességünk végre arra, hogy segítsünk, és felemeljünk másokat. És ez azt jelenti, hogy mások élete függ tőlünk. Szóval akarsz teljessé lenni? 


Krisztus az életed valós kérdéseivel akar foglalkozni, így tudsz igazán előre haladni. Ellentétben a “sebtapasz-kereszténység” mentalitással, nekünk szükséges, hogy lehetővé tegyük a Isten Szellemének, hogy felfedje azokat a területeket, amik limitálnak minket, és elkezdje azt a munkát, ami képessé tesz arra, hogy azok a személyek legyünk, aminek Ő maga megteremtett Bennünket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái