Ki a legény a gáton?

Jön a víz. Csendben emelkedik a Duna. Lesznek majd megint, akik szintén jönnek és segítenek, csak csendben, mindenféle felhajtás nélkül, homokzsákot pakolnak munkaidő után, szerveznek, éjszakáznak a telefonok mellett, vagy akik csak egy telefonhívással is, de támogatnak egy szervezetet. Akik majd teát főznek a kimerült tűzoltóknak, rendőröknek, katasztrófa-védelmeseknek, katonáknak, civileknek. Cipekednek, dolgoznak. Ők fogják elvégezni azt a feladatot, amit a társadalom "elvár". A csendes kisebbség.

Aztán lesznek az otthonülő lájkhuszárok, akik szörnyű képeket fognak megosztani a közösségi oldalakon, vízben elázott kiskutyákról, elárasztott utcákról. Egész nap kommentálják majd az eseményeket, mindenhol hibát keresve, és találva. Óriási hangjuk lesz, majd mindenkit szidnak, aki nem "úgy" csinálta. Pedig ha Őket odaengednék, Ők bizony jobban tudnák, hogy hogy kell. 

A árvíz még nincs itt, de jön. Lehet kifog rajtunk, lehet megállítjuk, ez egy héten belül kiderül. A lényeg az, hogy melyik csoportba állsz? Leszel a csendes kisebbség, vagy a zajos többség? Na? Ki a legény a gáton? 

Ha elolvastad, ne lájkold, inkább gyere holnap reggel segíteni:





A Baptista Szeretetszolgálat önkénteseket keres a főváros árvízvédelmére! A munka a holnapi (2013. 06. 05.) nap folyamán esedékes. Ellátást biztosítunk. Jelentkezés után a pontos helyszínt és időpontot megadjuk. A lapátolásból, zsákok pakolásából álló kemény fizikai munkára férfiakat és nőket egyaránt várunk. Megfelelő ruházat (gumicsizma, meleg, strapabíró ruházat) kötelező. E-mail: onkentes@baptistasegely.hu, Telefonszám: 06203247351


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái