A problémáról (Phil Pringle írása alapján)


Hogyan kezeld A problémát?



Vezetőként nem elég tudni azt, hogy hogyan oldjuk meg a problémát; azokat valójában meg kell oldanunk. A problémákat megoldó személy a leghasznosabb, aki melletted lehet, mert a legtöbb ember nem tudja, hogy mit kezdjen a problémáival. A legtöbben azt gondolják, hogy a probléma maga a probléma. Valójában azonban nem ez a nagy ügy. A probléma soha nem a probléma maga; a valódi probléma a felé való hozzáállásunk. 
A "János 9"-ben Jézus egy kodussal találkozik, aki születésétől fogva vak volt. A tanítványok Jézust kérdezik, hogy valójában kinek a hibájából lett vak ez az ember - a szülei, vagy a férfi maga tehet róla? Milyen nevetséges, mikor mi a problémán belül kezdjük a válaszainkat keresni! "Mennyi bűnt tud felhalmozni egy ember az ő anyja méhében, mielőtt megszületik?" -kérdezte valójában Jézus. Tudatosítani szerette volna bennük, hogy a lényeg nem azon van, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét, hanem hogy magát a problémát oldjuk meg! Így magyarázta el, hogy a probléma létezése valójában Isten dicsőségének megnyilvánulását fogja bemutatni. 
A probléma végső célja; Hogy Isten ereje megoldja, és az Ő dicsősége nyilvánvaló legyen ezen keresztül.   Amikor Isten maga oldja meg a problémát, így láthatjuk az ő dicsőségét munkában igazán. A problémák, amikkel szembenézünk, bár tűnhetnek lehetetlennek, valójában azonban itt találhatjuk meg Istent. Ő képes arra, hogy mindent lehetségessé tegyen. Ő változtatja meg az emberek életét. Amikor férfiak és nők elég bátrak lesznek ahhoz, hogy kilépjenek, és megoldják a problémákat, Isten nagyszerű ereje fog megmozdulni Bennük, és elviszi őket arra a helyre, ahol a csoda megtörténik.  És ezzel a probléma meg is oldódik.  
Itt van pár tipp, hogy hogyan oldd meg a problémákat: 
  • Minél nagyobb a probléma, annál többet kell kommunikálni róla. A dolgok előbb oldódnak meg a világosságban.
  • Tápláld a "képes vagyok rá" attitűdöt
  • Ne engedd, hogy az érzelmeid uralják a napodat
  • Forró szív, hideg fej; ne engedd, hogy felcserélődjenek.
  • A harag semmit nem old meg (Jakab 1:20)
  • Hirtelen döntések általában a legrosszabbak.
  • Hallgasd meg minden oldalát a problémának, mielőtt levonnád a konklúziót.


A fenti írás Phil Pringle "You the Leader" c. könyvéből vett saját, és szabad fordítás. 

Az eredeti bejegyzés itt található:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Politikailag Korrekt

GÁZÓRA

Életünk otthagyott létrái